вторник, 23 февруари 2010 г.

Кошничка за парфюми

От нещо подобно на сезал,ама не съвсем

сряда, 17 февруари 2010 г.

Шапка и шал

Модела на шала видях при Теменужка  и много благодаря за идеята,а шапката - модела и схемата ТУК.

неделя, 14 февруари 2010 г.

14 февруари - Сирни Заговезни/Прошка/

Денят е известен още и като „Неделя на Всеопрощението“ или просто „Прошка“. На този ден според църковният канон се четат Христовите думи: "Ако не простите на човеците съгрешенията им и вашият небесен Отец няма да прости съгрешенията ви". На Сирни Заговезни близки и познати се опрощават помежду си.Сирни Заговезни или Неделя Сиропустна са църковен празник 7 седмици преди Великден - денят поставя началото на най-продължителния пост през годината, наричан Велик Пост.

На трапезата e подредена с избрани блюда - задължителна е баницата, (питка или млин със сирене) сварени яйца, бяла халва с ядки и риба. Вечерта, по-младите семейства отиват при родителите си, където на празничната трапеза всички заедно заговява с млечни храни.

На Сирни Заговезни прошка си вземат млади от стари, децата от родителите, младоженци от кумове - целувайки ръка се изричат: "Прощавай..., мале, тате". "Господ да прощава, простен да си!" - е задължителният отговор. Веселието по време на вечерта е най-голямо по време на т.нар. хамкане на халва, парче сирене или сварено яйце. Характерен обичай на Сирни Заговезни е и запалването и прескачането на празнични огньове.

14 февруари

Днес е 14 февруари - св.Валентин /по католическия календар/ и ден на влюбените

петък, 12 февруари 2010 г.

четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Част от опитите ми да направя мартенички

има още ,но по-късно ще ги покажа

сряда, 10 февруари 2010 г.

От едно шише за течен сапун...


и това е крайния резултат, пакетчетата с кафе 3 в 1 си имат кутийка/чашка...

четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Подложки за чаши

Малка салфетка с голямо цвете